Ghita Nørby efter nedturen: Jeg skal passe på mig selv

Ghita Nørby efter nedturen: Jeg skal passe på mig selv

Skuespilleren skal passe på sig selv og tager ikke opgaver i samme omfang som tidligere

For tre måneder siden gik Ghita Nørby ned med et brag og måtte aflyse alt. Skuespilleren, der netop er fyldt 81, stod overfor en premiere på Folketeatret, da kræfterne pludselig var væk. 

- Jeg kunne ikke mere. Jeg havde bestilt for meget i to et halvt år. To store film, en bog og prøver på et stykke. Jeg havde ganske enkelt ikke flere kræfter. Det var stress, indrømmer Ghita overfor HER&NU, da hun for første gang siden sygemeldingen sætter ord på sit sammenbrud.

LÆS OGSÅ: DR's barske besked til Kirsten Siggaard: Du er for gammel til Grand Prix

- Jeg har aldrig oplevet det før. Og samtidig måtte jeg melde fra til arbejde. Det har jeg heller aldrig gjort før. Det var en meget blandet omgang. Det har taget lang tid at komme ovenpå igen, fortalte Ghita, da hun sammen med eksmanden - der nu er hendes kæreste - Svenn Skipper, deltog i Danmarks Film Akademis frokost på Tivoli Hotel forud for Robert-uddelingen. Her kunne alle de nominerede til uddelingen af Årets Robert i ro og mag sludre og hygge inden prisuddelingen, der finder sted søndag den 7. februar. 

Artiklen fortsætter under billedetHenning Jensen tog Ghita i hånden, da der skulle tages fællesbillede. Han er for første gang indstillet til en Robert. Det er for rollen som hjælpetræner Kaj Johansen i "Sommeren '92". Foto: Anthon Unger

LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas: Von Trier brugte mine forældres selvmord imod mig

Lige nu Ghitas er kalender tom, og hun er også færdig med at tage imod opgaver i samme omfang som tidligere. 

- Det går ikke. Jeg skal passe på mig selv, men humøret fejler ikke noget, jeg har det mægtigt, lød det beroligende fra Danmarks store teater- og filmstjerne.Ghita Nørby har allerede fem Robert-priser for blandt andre filmene "Dansen med Regitze" og "Arven". Nu er hun nomineret for sin hovedrolle i "Nøgle hus spejl".

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok