Fuld fart på Brian Nielsen: Boksebamse på is

Fuld fart på Brian Nielsen: Boksebamse på is

Brian Nielsen og familien har fundet lykken i Spanien

Det er vinter, men temperaturen har alligevel sneget sig op på 20 graders varme denne lørdag formiddag, da HER&NU besøger Brian Nielsen og Jeanette Buchard.

For vi befinder os på den spanske solkyst. De seksårige tvillinger Cecilie og Mille har paradoksalt nok fundet vintertøjet frem, for der er planlagt kælketur i bjergene. Årstiden byder nemlig i denne landsdel på strandliv og sne på samme tid, hvis man tager til vintersportsstedet Sierra Nevada i 3.300 meters højde, kun et par timers kørsel fra Malaga.

LÆS OGSÅ: Bokse-Brian til undsætning: På ret køl

Artiklen fortsætter under billedetBrian ryger på røv og albuer og må finde sig i en ­omgang selvforskyldt buksevand. Foto: Kenth G. Madsen

Solen brænder virkelig igennem oppe i højderne, så man bliver brun på et øjeblik. Snekanonerne har i løbet af natten sørget for sne til pisterne, mens gondolliftene bringer folk op til toppen af bjerget.

LÆS OGSÅ: TV: Allan Nielsen fik lige højre af Bokse-Brian

- Da pigerne var helt små og sad i bærestole, besøgte vi for første gang bjergene, men det kan de nok ikke huske. De har dog oplevet snevejr i Danmark, fortæller Brian og Jeanette og får fat i et par kælke til pigerne. Og så går det ellers i fuld fart ned ad den snedækkede bakke til ­pigernes store fornøjelse.

Artiklen fortsætter under billedetDet er sjældent, tvillingerne Cecilie og Mille oplever sne. Så de havde en fest på pisterne. Foto: Kenth G. Madsen

Familien byggede deres hus i Calahonda for 15 år siden, og de er blevet så glade for at bo i Spanien, at de ikke har planer om at vende hjem til Danmark foreløbigt.

- Ind imellem savner jeg kammeraterne i Danmark. Der er dog masser af søde mennesker hernede, men ofte er det folk, som forlader Spanien igen efter kort tid, siger den 50-årige eks-bokser, der bosatte sig sammen med Jeanette under de solrige himmelstrøg kort efter hans fars død i 2001.

LÆS OGSÅ: Kesslers nye liv: Familien kommer først

- Han var plaget af gigt, og det lider jeg også af, så det var en af grundene til, at vi rejste, forklarer Brian.Tvillingerne blev født i Spanien, og de taler både dansk, spansk og engelsk. Brian har også to voksne børn, Steffen og Camilla, fra sit første ægteskab.

Artiklen fortsætter under billedet- Af og til savner jeg ­kammeraterne hjemme i ­Danmark, afslører Brian. Men alligevel har familien ingen aktuelle planer om at forlade deres spanske paradis. Foto: Kenth G. Madsen

- Brian og jeg taler sammen på dansk, mens tvillingerne oftest svarer på spansk eller engelsk. Børnene er jo ret internationale og begyndte allerede i skole som treårige. Deres videregående uddannelse må gerne finde sted i Danmark, men det ligger langt ude i fremtiden, og så langt planlægger vi ikke, siger 49-årige Jeanette.

Til daglig er parret beskæftiget med Brian Nielsen Golf, der formidler overnatninger og baner til hoved-sageligt danske gæster i dette mekka for golfspillere. ­Jeanette tager sig af det administrative, mens Brian kører ud til golfbanerne med forfriskninger. Gæsterne synes ofte, det er sjovt at møde den gamle bokser.

Artiklen fortsætter under billedetHele familien samlet på ­terrassen i solen. Brian og Jeanette flyttede for 15 år ind i huset i Calahonda til en hverdag med swimmingpool og palmer i haven. Foto: Kenth G. Madsen

I kroner og ører var højdepunkterne i karrieren de to kampe mod de amerikanske boksestjerner Mike Tyson i 2001 og Evander Holyfield i 2011. De indbragte hver især den nette sum af syv millioner kroner.

Gyllenhaals vilde forvandling: Sådan blev han klar til "Southpaw"Gyllenhaals vilde forvandling: Sådan blev han klar til "Southpaw"

Nogle af pengene er investeret i spanske byggegrunde, og så er Brian gået ind i promotorbranchen. Sammen med ­Mogens Palle skal han i løbet af året arrangere syv boksestævner - det næste er planlagt i slutningen af februar. Dermed har han forladt ringen for evigt.

- Jeg har ikke lyst til at være boksetræner, men jeg vil gerne lære at arrangere boksestævner. Mogens Palle er den bedste læremester og en kæmpe kapacitet på området, og nu er vi godt i gang med at finde gode boksere, siger Brian Nielsen efter endnu en røvtur på kælken med pigerne.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok