Firmaer politianmeldes: Lagde skjult reklame på Szhirleys Instagram
Sangerinden Szhirley slipper med en løftet pegefinger.

Firmaer politianmeldes: Lagde skjult reklame på Szhirleys Instagram

To virksomheder politianmeldes, mens Szhirley slipper med en løftet pegefinger.

Tandpastaproducenten Unilever og mediebureauet MemeCph er blevet politianmeldt for at stå bag skjult reklame på en sangerindes Instagram-profil. Bag politianmeldelsen står forbrugerombudsmanden.

Sagen vedrører syv opslag på sangerindens Instagram-profil med billeder af og henvisning til Pepsodent-tandpasta, skriver forbrugerombudsmanden.dk.

LÆS OGSÅ: Se Szhirley og Saseline uden makeup

Ifølge HER&NU’s oplysninger er det sangerinden Szhirley, som nu har modtaget en løftet pegefinger af forbrugerombudsmanden og er blevet gjort opmærksom på, at man som blogger kan have et strafferetligt ansvar for at overtræde eller medvirke til at overtræde forbuddet mod skjult reklame.

- Under alle syv Instagram-billeder kunne sangerindens følgere blandt andet læse hashtagget #Pepsodent. Flere af følgerne, blandt andet Pepsodents egen Instagram-profil, kommenterede efterfølgende opslagene eller trykkede ”synes godt om”, skriver forbrugerombudsmanden.dk.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at det på de syv opslag, der blev bragt i perioden 20. januar 2014 til 2. juni 2014, ikke var klart for læserne, at de syv opslag var reklame for Pepsodent, fordi opslagene ikke var markeret som reklame. Opslagene havde hashtagget #Pepsodent, hvilket ikke er tilstrækkeligt, lyder det i vurderingen.

LÆS OGSÅ: Derfor ønskede Szhirley sig penge i bryllupsgave

Mediebureauet MemeCph politianmeldes, fordi virksomheden stod for kontakten mellem Unilever og sangerinden.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

- Når det gælder reklamer på de sociale medier, er det ikke nok, at opslaget bærer et hashtag med produktet eller virksomhedens navn. Det skal klart være markeret som reklame. Det er denne sag med til at understrege.

HER&NU har været i kontakt med Szhirleys manager. Han afviser at formidle kontakt til sangerinden med begrundelsen, at hun ’ikke ønsker at kommentere sagen’.

HER&NU har også forgæves forsøgt at komme i kontakt med MemeCph, der stod for kontakten mellem parterne.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok