banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Erik Brandt med et af sine værdifulde malerier.

Erik Brandt kan score millioner på "The Danish Girl"

I takt med at den Oscar-nominerede Hollywood-film "The Danish Girl" erobrer verdens biograflærreder, oplever Erik Brandt en investering på 15 malerier af filmens hovedperson, Gerda Wegener, blive mere og mere værd.

- Det er helt vildt. Hver dag får jeg opkald fra købere i USA, der er meget interesserede. Jeg har formentlig den største private samling af den danske kunstmaler, siger Erik Brandt, hvis billeder er udstillet sammen med andre af hendes værker på kunstmuseet Arken i Ishøj frem til maj.

LÆS OGSÅ: Eddie Redmayne forvandles til "The Danish Girl"

- Jeg har samlet dem gennem 40 år. Mit ønske er, at de helst skal havne på danske hænder, og jeg er kun glad for, at andre kan få glæde af dem. Jeg har nemlig så rigeligt med kunstgenstande i forvejen, siger mode-kongen, der har fået bud på et par millioner kroner for sine Gerda Wegener-værker.

Artiklen fortsætter under billedetEt af Erik Brandts mange billeder, som lige nu er udstillet på Arken.  

LÆS OGSÅ: Erik Brandt tilbage: Relancerer tøjmærke

De emmer i øvrigt af erotik og dekadence i bedste 1920’er-stil. Kunstmaleren, hvis mand Einar Wegener var den første til at få en kønsskifteoperation i verden, levede en stor del af sin tid i Paris, hvor hun havde succes.

Artiklen fortsætter under billedetI filmen "The Danish Girl" spilles parret af Eddie Redmayne th. og den svenske skuespiller Alicia Vikander, der lige har modtaget en Oscar for netop den rolle. Foto: PR-foto

Hun døde kun 54 år gammel i 1940 på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Erik Brandt under kniven

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok