banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Erik Brandt taler ud: Livet er godt igen

Den 72-årige mode-konge har besluttet at udskyde pensionsalderen til engang om 20 år for at hellige sig forskellige projekter

Det er fire år siden, at Erik Brandt mistede sin elskede hustru Margit, der døde af lungesygdommen KOL. Han har siden båret rundt på en smertefuld sorg og også selv været tæt på at miste livsmodet. 

Men efterhånden er det lykkedes at komme ovenpå, og han har genfundet sit ukuelige gå-påmod. Den 72-årige mode-konge har besluttet at udskyde pensionsalderen til engang om 20 år for at hellige sig forskellige projekter - herunder relancering af "Margit Brandt Design", der i tidernes morgen gjorde ham til en stor kanon indenfor modeverdenen.

LÆS OGSÅ: Stort interview med Janni Spies: Det har været hårdt 

Artiklen fortsætter under billedet- Jeg prøver ikke at fortabe mig i minderne, siger Erik ved billederne af sin afdøde hustru Margit. Foto: Uffe kongsted

- Det har været en meget hård tid, men nu kan jeg heldigvis grine igen, er blevet nysgerrig på livet og har også fået en kæreste, ­siger Erik Brandt, der i DR1-serien "Overklassen på Udebane" møder lavindkomstdanskere.

LÆS OGSÅ: Kurs mod fjerne kyster: Emil i livsfare

- Jeg har den indstilling, at enhver er sin egen lykkes smed - til en vis grad. Den enlige ­kassedame kan jo ikke arbejde mere, end hun gør, når hun også skal kunne passe sine tre børn. Vi oplever alle modgang i livet - også jeg, men for mig er det blevet vigtigt med en positiv tilgang til livet som udgangspunkt, fortsætter Erik Brandt. Han tager imod i stuerne i den imponerende herskabslejlighed på den eksklusive adresse ­Esplanaden i København, mens hunden Andy af racen löwchen kigger nysgerrigt på gæstebuddet. 

Artiklen fortsætter under billedet- Jeg har et godt liv, forsikrer Erik Brandt i døråbningen ­mellem de store ­stuer fyldt med spændende rariteter. Foto: Uffe kongsted 

- Mit liv med Margit glemmer jeg aldrig. Vi havde et fantastisk ægteskab, der var frit, kærligt, arbejdsomt og morsomt. Men det må aldrig ende som et ­mausoleum, så minderne beholder jeg i hjertet.

LÆS OGSÅ: Dansktoppens triste skæbner: Selvmord, druk, vold og sygdom

Erik Brandt er stoppet med at nyde alkohol, da det havde en tendens til gøre ham trist til mode. 

- Jeg begyndte hele tiden at tude, og det går jo ikke.

Til gengæld holder Erik sig i form med tennis og fitness flere gange om ugen. Han spiller blandt andre med vennen Bent Fabricius-Bjerre. Tidligere spillede han også helt op til fem gange om ugen med sin gode ven prins Henrik, men prinsgemalen har trukket sig lidt ­tilbage fra den slags fysiske udfoldelser.

Artiklen fortsætter under billedetErik Brandt med kæresten, Sascha Justesen, som han flittigt inviterer ud på den røde løber. Foto: Michael Stub

- Prins Henrik har gjort en enorm indsats for landet, så det er vel o.k., at han i en alder af 81 år trapper lidt ned, mener Erik, der selv ­elsker at gå på jagt.

LÆS OGSÅ: Erik Brandt kan tjene millioner på "The Danish Girl"

- Jeg kan godt skyde en fasan, men jeg kan ikke nænne at kigge et stort dyr i øjnene og nedlægge det, ­erkender han.

- Mit liv har været sjovt, og jeg har ikke manglet noget, men jeg er slet ikke færdig med at leve endnu, forsikrer Erik Brandt. 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok