Der er ingen konflikt mellem Emmelie de Forest og Universal Music, understreger sangerinden.

Emmelie de Forest afviser: Her er sandheden om mit exit

Emmelie de Forest vil skabe sig en international karriere, og det er derfor, hun har brudt med Universal Music, fortæller hun.

Det var en noget forundret Emmelie de Forest, der i dag kunne læse, at hun skulle være smidt på porten hos Universal Music.

For pladeselskabet og sangerinden har ganske rigtigt opsagt samarbejdet, men at der skulle ligge noget dramatisk bag er forkert.

- Vi er stadig gode venner. Jeg har bare haft brug for at komme videre, fordi jeg vil gerne have ejerskab over min egen musik og karriere. Vi havde et møde lige inden jul, og begge parter var enige. Det er sket i fred og fordragelighed, siger Emmelie de Forest til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Grand Prix-vinderens nedtur: Smidt ud

Årsagen til bruddet er, at Emmelie de Forest vil forsøge at stable en karriere på benene uden for Danmarks grænser.

- Det er ikke nødvendigvis en fordel at være signet på et stort internationalt pladeselskab, når man kommer fra et lille land som Danmark og gerne vil have en karriere i udlandet. Universal internationalt er i princippet forpligtet til at udgive mig i hele verden, men jeg kan ikke være sikker på, at de udenlandske afdelinger arbejder for mig, da jeg ingen kontakt har med dem. Min kontakt er kun til det danske Universal, forklarer hun.

- Derfor er det bedst for mig at være helt fri til at forhandle med et pladeselskab i udlandet. Jeg har været nødt til at afslutte nogle ting for at nå derhen, hvor jeg gerne vil, pointerer hun.

LÆS OGSÅ: Dansk ekspert: Vi skal lære af sidste års fiasko

Emmelie de Forest er netop nu i Stockholm for at afholde de første af en række møder, der skal fremme mulighederne for en international karriere. Samtidig skriver hun ny musik til en kommende EP.

- Lige nu vil jeg gerne stå på egne ben, men med tiden håber jeg at skrive kontrakt med et udenlandsk pladeselskab. Om det så er i London, Los Angeles, Berlin eller New York at fremtiden ligger betyder ikke så meget. Jeg har boet i København i fem år og keder mig lidt efterhånden. Der skal ske noget nyt, fortæller hun.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok