De gamle shubbers nye band: Shu-bi or not Shu-bi

De gamle shubbers nye band: Shu-bi or not Shu-bi

Nostalgi, fis og ballade

Indtil videre er det bare en enkelt aften i Cirkusbygningen. Men går det Bosse Hall Christensen og Claus Asmussen lige så godt som Shu-bi-dua-musicalen, kan de to garvede musikere godt rydde kalenderen.

- Vi har haft det så sjovt med at sætte showet sammen. Vi hedder Shu-bi or not Shu-bi. Det er nostalgi, fis og ballade. Fokus er selvfølgelig på musikken, men vi kommer også til at fortælle en masse røverhistorier, fortæller Bosse, der sammen med Claus har haft øvelejr i Shubbernes gamle studie i Ordrup nord for København. 

Artiklen fortsætter under billedetDe higer og søger
- Jeg har haft guldpladen fra 1'eren hængende på mit toilet. Jeg brugte ikke et søm, men sådan en sugekop. Men pladen var for tung. Så en dag jeg sad derude, røg hele lortet ned, som man siger, griner Bosse. Foto: Anthon Unger

Her hænger guld- og platinpladerne for syv millioner albums tæt. Og der er ikke engang plads til dem alle sammen. Der står flere i en gammel trækasse bag en dør.

- Det var her vi indspillede. Og det er jo også de gamle sange, vi skal spille til koncerten. Repertoiret består udelukkende af Shu-bi-dua-numre 1973 - 1982, forklarer Claus Asmussen, der selv var med i det legendariske pop-band indtil 2005. 

Gemt væk i en flyttekasse: Ukendte Shu-bi-dua-sange er dukket opGemt væk i en flyttekasse: Ukendte Shu-bi-dua-sange er dukket op

- Mange af sangene tror jeg aldrig er blevet spillet til koncerter før. Men alle kender dem. Vi spillede jo de samme sange i 30 år, derfor kunne jeg heller ikke mere til sidst. Da jeg gik ud af Shu-bi-dua var jeg så træt, at jeg besluttede mig for ikke at spille i 10 år. Nu har jeg fundet glæden ved det igen, siger Claus.

Artiklen fortsætter under billedetShu-bi-dua i 1975 med en af deres utallige guldplader. Nederst Asmussen og Bosse. Foto: Scanpix

- Ja, der skulle 25 år til for mit vedkommende, stemmer Bosse i. Han blev selv hældt ud af bandet i 1981, da hans alkoholproblem blev for stort.

- Det var ikke sjovt. Det var hele min identitet, der forsvandt. Det tog mig lang tid at bearbejde.

LÆS OGSÅ: Disney-klassiker bliver til dansk musical

Bosse, der har været ædru i snart 13 år, fortalte sidste år ærligt om sin nedtur i bogen "Gokkelajser". Det var hård læsning.

- Jeg drikker ikke mere. Det er ude af systemet ,og jeg savner det ikke. Men jeg skaber mig stadig åndssvagt, griner Bosse, der sammen med Michael Bundesen og Michael Hardinger stod bag mange af de tekster, som Shu-bi-duas succes er grundlagt på.

Artiklen fortsætter under billedetBosse Hall og Claus Asmussen i sofaen med guld- og pltinplader i øverummet i Ordrup.  Foto: Anthon Unger

Det "gamle" Shu-bi-dua har været samlet to gange indenfor kort tid. Først til premieren på Shu-bi-dua musicalen i Fredericia, og senest ved opsætningen i Østre Gasværk.

- Det har været rigtig hyggeligt. Der er ingen skænderier eller gammelt nag. Det har været virkelig skønt at se hinanden. I forbindelse med premiererne har vi været ude og spise frokost sammen, og vi er med det samme faldet tilbage i den gamle jargon. Det er som at sidde i en tidslomme, fortæller Claus.

- Det kan godt være, vi begge er 67, men vi er stadig skarpe, vil jeg mene. Jeg håber, at koncerten kan blive starten på noget nyt og positivt. Vi ved, at der er mange derude, der gerne vil høre den. Og så længe de gerne vil det, så vil vi også spille den for dem.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok