Christiane blander sig i Oscar-krigen: Slap af og se indad
Christiane Margueritte Schaumburg-Müller.

Christiane blander sig i Oscar-krigen: Slap af og se indad

Den danske tv-personlighed er langt fra enig i, at filmindustriens afroamerikanere er blevet uretfærdigt behandlet.

Der er ikke længe til de eftertragtede Oscar-statuetter uddeles den 28. februar, men den helt store debat har ikke været, hvem der skal vinde de forskellige kategorier – den har handlet om, at det udelukkende er folk, som er lyse i huden, der er nomineret i de mest populære kategorier.

Det fik Will Smiths hustru, Jada Pinkett Smith, til at opfordre afroamerikanerne til at boykotte prisuddelingen, ligesom årets afroamerikanske vært Chris Rock er blevet opfordret til at trække sig.

LÆS OGSÅ: Oscar-vinder: Folk tog billeder af mig, fordi jeg er sort

Men debatten om hudfarve er kørt helt af sporet, mener Christiane Margueritte Schaumburg-Müller.

- Faktum må være, at The Oscars skal fejre og ære de bedste præstationer for året, der er gået. Og lad os være ærlige, der er bare ikke nogle afroamerikanske skuespillere eller instruktører, der i år skiller sig helt vildt ud, skriver tv-værten på sin blog på chrichri.dk, hvor hun fortsætter.

- Kritikken går fx på, at filmen: "Straight Outta Compton", som er en film lavet og spillet af afroamerikanske skuespillere, skulle have haft en nominering til årets film. Og jo, det er en super film, det er det da. Den handler om rapperne Ice Cube, Dr. Dre og Eazy E's liv - men er den Oscar-materiale? Ikke hvis du spørger mig. And don't get me wrong, det er en super film, men Oscar-værdig ligefrem - come on.

LÆS OGSÅ: Pilou om Oscar-nominering: Den er til de danske soldater

Christiane Margueritte Schaumburg-Müller hylder, at formanden for Oscar-komitéen har sagt, at man vil se nærmere på sammensætningen i komitéen, så den i højere grad afspejler mangfoldighed. Men derfra til at snakke om at afroamerikanerne er blevet uretfærdigt behandlet, det er for langt at gå.

- Da "12 Years of Slave" var på programmet, fik den ni Oscar-nomineringer! Fordi det var en stor film. "Straight Outta Compton" er det, som man i gamle dage kaldte en videofilm, konstaterer hun og runder af.

- Alt i alt bør Oscar-komitéen kigge indad i deres fordeling, og det er jo godt, at de gør det - så noget godt er der jo kommet ud af det hele. Men ligesom med musik er det stemmen og udførelsen, der tæller, og ikke farven på huden.

LÆS OGSÅ: Komiker skal være Oscar-vært

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok