Chiefone taler ud: Sendt i knæ af depression
- Jeg magtede ikke at se andre mennesker. Jeg holdt mig hjemme og gik ture om natten, hvor jeg gik og funderede over, hvad fanden der skete, siger Lars "Chiefone" Pedersen, der sammen med Remee driver pladeselskabet RE:A:CH.

Chiefone taler ud: Sendt i knæ af depression

Verden mistede langsomt sine farver, og hvis ikke Lars "Chiefone" Pedersen havde haft sin søn, tør han ikke tænke på, hvad der var sket.

- Det er faktisk fedt at lave interviews som de her, for man føler sig helt befriet og tom bagefter. Man skal tvinge sin hjerne til at tænke på nogle ting, den ikke har lyst til, siger produceren Lars "Chiefone" Pedersen, da interviewet slutter.

I 48 minutter har han åbnet fuldstændigt op for HER&NU og fortalt om den depression, der sendte ham i knæ i de sidste tre måneder af 2015. Arbejdspresset som producer i RE:A:CH tyngede, imens han kæmpede med problemer i privatlivet. En glidebane var startet, og den endte i et sort hul.

- En depression kommer ikke fra den ene dag til den anden, og man fatter ikke, hvad der sker, før man er så langt ude, at det går op for en, at det er en depression. Det er ligesom at se på et fjernsyn, hvor farvebilledrøret langsomt bliver dårligere og dårligere. Man vænner sig til det i et omfang, så man pludselig sidder og ser sort/hvid uden at tænke over det, siger han.

LÆS OGSÅ: Miljøorganisationer raser: Margrethe blæser på miljøet

- Jeg magtede ikke at se andre mennesker. Jeg holdt mig hjemme og gik ture om natten, hvor jeg gik og funderede over, hvad fanden der skete. Det var hårdt, og hvis der ikke havde været ting, som min søn, der holdt mig fast, så ja.. Lad mig sige det på den måde at jeg godt kan forstå, at nogle folk giver op, for det er vildt, når det går ind i psyken på et niveau, hvor det kontrollerer alt.

Artiklen fortsætter under billedetDa alt så mørkest ud, satte Chiefone sig ned og skrev en sang, der fungerede som en slags terapi. Nu har han valgt at udgive sangen, hvor han selv synger. Foto: Bo Nymann

LÆS OGSÅ: Lisbeth vender ikke tilbage fra barsel: Stopper på TV 2

Depressionen er ikke ovre endnu, erkender han. Den kom langsomt snigende, og det kommer til at tage tid at komme helt til hægterne igen. For Chiefone blev musikken vendepunktet.

- Der var særligt én aften, hvor alt var sort. Jeg tvang mig selv til at huske på, hvad der havde gjort mig glad førhen. Udover min søn og familie var det dengang, jeg startede Rockers by Choice med følelsen af, at vi lavede noget nyt og troen på, at det kunne ændre noget. Og så skrev jeg min første sang til mig selv siden 1996, fortæller han.

- Jeg skrev den på 15 minutter, hvilket er sindssygt, men det var de følelser, jeg havde den aften, som blev skrevet ned. Jeg sad med mikrofonen i studiet midt om natten. Det var mig selv, der skulle synge, og det var det vildeste kick, jeg længe har fået. Jeg begyndte at høre sangen hver eneste dag og brugte den som en slags medicin. Det var mig, der snakkede til mig, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedetGuld- og platinpladerne har længe ligget gemt væk i et mørkt rum, men nu har han hængt dem op for at huske sig selv på sine succeser. Foto: Bo Nymann

Egentlig var det planen, at singlen "Man skal dø lidt" kun skulle være til privat brug, men nu har han besluttet at udgive sangen, der den 8. marts bliver Chiefones første soloudgivelse nogensinde.

- De sidste tre måneder har jeg levet for hvert 20. minut, fordi jeg ikke har kunnet overskue mere. Det er vildt angstprovokerende, men der er så mange derude, som ikke har råd til at betale for 10-15 besøg hos en psykolog. Hvis denne sang kan hjælpe folk og minde dem om, at der er lys forude, så er det, det hele værd.

LÆS OGSÅ: MGP’s ”Shake Shake”-Nicolai: Her er han i dag

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok