banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Blachman: Jeg savner kronprins Frederik

Thomas Blachman var en del af kronprinsens tæmnketank og han savner deres samtaler

For 15 år siden blev Thomas Blachman inviteret med i kronprins Frederiks tænketank. Det blev desværre kun til "fem-seks" møder i Frederiks daværende lejlighed Christian VIII’s Palæ, så løb det ud i sandet.

- Han var den eneste rigtigt interessante i den sammenhæng. Det, der ser godt ud på papiret, bliver man skuffet over i virkeligheden, fortæller Blachman. Han ved også, hvorfor det gik galt.

LÆS OGSÅ: Dan Jørgensen scorer tv-stjerne

- Det var sindssygt dårligt forberedt. Der var ikke sket et forudgående arbejde, hvor man skitserede de temaer, vi skulle diskutere. Vi sad bare ved en middag, hvor nogen prøvede at score hinanden. Og du ved, mænd mellem mænd, der prøver at være mest fascinerende at høre på. I det selskab var det for mig Kronprinsen, der var den mest interessante at lytte til. Jeg savner at tale med ham, indrømmer "X Factor"-dommeren.

LÆS OGSÅ: Inger Støjberg om privatlivet: Det er svært

Artiklen fortsætter under billedetI 2002 nedsatte kronprins Frederik sin egen hemmelige tænketank, der foruden Blachman talte folk som Iben Hjejle og Thomas Vinterberg.  Foto: Lars E. Andreasen

Og Frederik var også meget begejstret for Blachman. Så glad, at han inviterede ham og hans daværende kone med til sit bryllup med kronprinsesse Mary i Vor Frue Kirke.

LÆS OGSÅ: Badehotellet-stjerne: Jeg har været utrolig heldig

Thomas Blachman har flere gange opfordret dronning Margrethe til at gå på pension og lade Frederik komme til. Selv ville han dog ikke bryde sig om at være kongelig.

- Jeg er glad for, at jeg ikke er i hans sted. Det ville blive monarkiets undergang. Jeg ville blive så højrøvet, at lortet ville lukke ned, griner han.

LÆS OGSÅ: Sarah-Sofie Boussnina forlovet 

Mærkelig vane
Ligesom Frederik har Blachman også svært ved at droppe smøgerne. Han vil dog rigtig gerne. Især af hensyn til børnene, Ramona på ni og Henry på 14.

- Det er den mest mærke-lige vane, jeg har. Især fordi jeg er fuldt ud bevidst om, hvor skadeligt det er. Jeg prøver at lade være. Jeg har prøvet smøger, der slet ikke smager af noget. Teoretisk burde de være sunde. Jeg arbejder med det. Jeg har børn, så jeg burde stoppe lige nu, siger Blachman og giver i samme ombæring sin egen barndom skylden for sin rygning.

LÆS OGSÅ: Lene Beiers nye projekt: Vil gennemføre for mine børnenes skyld 

- Jeg er selv vokset op på bagsædet af en bil, hvor jeg sad i røgskyer med oprullede vinduer. Og hjemme hos min farmor og farfar var der tåger af cigar. Jeg elsker røg. Så føler jeg, der er liv og samtaler. Men det er også blevet en asocial ting at ryge. Man skal ud på gaden. Og jo færre der ryger, jo færre er der at stå og tale med ude på gaden. Man forlader alle de spændende mennesker for at gå ud og ryge. Det burde være omvendt.

Artiklen fortsætter under billedetThomas Blachman blev sammen med sin daværende kone, Viola Hegn-Johnsen, inviteret med, da kronprins Frederik i 2004 blev gift med Mary. Foto: MIchael Stub

Indtil videre har rygningen dog ikke haft nogen konsekvenser for hans sundheds-tilstand.

- Jeg bliver tjekket en gang om året, og det ser godt ud. Men jeg må tillade mig selv at leve og være intens. Jeg kan ikke være andre steder end i nuet, fordi jeg har frigjort min indre idiot. Så jeg er til stede i nuet hele tiden. Jeg kan ikke sidde og være overfornuftig, jeg er ikke puritaner. I øvrigt kan man slet ikke gå på gaden uden at blive væltet af folk, der løber rundt og skal motionere. Man kan ikke gå nogen steder. 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok