Birgitte Hjort forulempet på settet

Som 28-årige oplevede skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen hverdagssexismen helt tæt på, da hun skulle optage et afsnit af ”Borgen”.

Mange kvinder har oplevet kommentarer eller berøringer som går over grænsen i det daglige. Det gælder også for skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen. Hun kom stille og roligt cyklende på vej til optagelser af ”Borgen”, da en af hendes kollegaer kom med en meget upassende kommentar.

- I et lyskryds holder jeg ved siden af en bil, der dytter. Det er nogle mænd fra crewet, og jeg vinker til dem. Da vi mødes på location, og jeg siger, jeg ikke slet ikke havde opdaget, det var dem, før de dytter, siger den ene: ”Den numse kan vi kende alle steder”, fortæller 34-årige Birgitte Hjort Sørensen til ALT for damerne om den chokerende oplevelse. 

LÆS OGSÅ: X Factor-stjerne vejede 108 kg: Jeg vil ned på 75 igen  

Du kan læse flere kendte kvinder fortælle om deres oplevelser med hverdagssexisme i det nye nummer af ALT for damerne, hvor bladet sætter fokus på problematikken i forbindelse med deres kampagne #aldrigdinskyld. Du kan blandt andet læse, hvordan Line Gertsen allerede som otte årig blev verbalt forulempet af voksne mænd.  

LÆS OGSÅ ALT FOR DAMERNES INTERVIEW: Pernille Skipper: Idet vi passerer hinanden, griber han fat i mit ene bryst 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok