Biltyven fra Bedrag: Jeg er så glad for min cykel

Esben Smed vidste ikke meget om biler og fik en praktik på et autoværksted for at komme ind i rollen

I DR's krimiserie "Bedrag" spiller han rollen som den kriminelle mekaniker Nicky. Men selvom Esben Smed spiller med stor overbevisning, har han i virkeligheden meget lidt til fælles med karakteren i tv-serien. Tag nu bare forholdet til biler.

Artiklen fortsætter under billedet- Rollen som Nicky er super udfordrende. Det er fedt at være en skurk, der er sympati for, siger Esben Smed. Foto: DR

- Biler og fart har aldrig sagt mig noget. Jeg cykler til gengæld med stor glæde, siger den 31-årige skuespiller på sin nye Christiania-cykel med elmotor. Den benyttes især, når han kører af sted med sin halvandet år gamle søn Sirius til og fra vuggestuen i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Nye stjerner på slottet: Rigtige venner

I forbindelse med forberedelserne til rollen satte han sig dog ind i tingene med et praktikophold på et autoværksted. Esben fik her ny viden om både biler og mekanikerens dagligdag. Han blev faktisk så klog på området, at kæresten Line Bjørn Daugbjerg siden har måttet lægge øre til lidt af hvert om bilmodeller og deres ydeevne.

- Min kæreste er vist lidt træt af at høre om motorerne, der ligger under kølerhjelmen. Jeg har også researchet en del på, hvordan man stjæler en bil. Og jeg kan fortælle, at moderne biler er svære. Det er slut med at smede to ledninger sammen under ratstammen. Mit råd er derfor: Lad være med at stjæle biler.

Artiklen fortsætter under billedetPrivat er Esben kæreste med Line Bjørn Daugbjerg, der er direktør for biografen "Øst for Paradis". De har været sammen i otte år.  Foto: Niels Henrik Dam

Esben er fra Odder, og han blev uddannet i 2013 fra Statens Teaterskole. Så det var stort at få lov til at medvirke i den store danske tv-produktion.

- Jeg er jo stadig grøn, så jeg var lidt nervøs. Jeg sov rigtig dårligt op til de tre første optagedage. Jeg havde forberedt mig meget. Det føltes som at gå til eksamen. Der stod et produktionshold på 50 mennesker omkring mig, og det medførte jo et vist forventningspres, men jeg formåede at arbejde mig ud det.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos Bedrag-stjernen Julie: Kreativ christianit 

Som 15-årig fik Esben smag for at optræde foran et publikum. Han kom i erhvervspraktik på teatret "Svalegangen", og under forestillingerne fulgte han med i skuespillernes replikker med manuskriptet i hånden. Chefen bemærkede den ualmindeligt interesserede praktikant og spurgte, om Esben ville til casting på det næste stykke. Her fik han rollen, og på den måde fik han gang i karrieren.

Artiklen fortsætter under billedetOptagelserne til anden sæson af "Bedrag" forventes snart at blive sat i gang. Esben glæder sig - og det gør seriens mange fans naturligvis også.  Foto: Niels Henrik Dam

LÆS OGSÅ: Nu er badehotellet-stjerne på kontanthjælp  

En af hans gældende roller var som John "Faxe" Jensen i EM-filmen "Sommeren '92".

- Fodbold har aldrig interesseret mig, men så skulle jeg spille "Faxe". Det betød boldspil op ad en mur hele sommeren som forberedelse til rollen, fortæller Esben, som glæder sig til sommer, hvor han skal medvirke i "Kong Arthur" i Ulvedalene i Dyrehaven i Klampenborg.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok