Badehotellet-stjerne: Jeg har været utrolig heldig

Badehotellet-stjerne: Jeg har været utrolig heldig

Så længe jeg kan huske mine tekster, fortsætter jeg, lyder det fra den populære skuespiller

Peter Hesse Overgaard er måske ikke så kendt for sine hovedroller, men til gengæld er han ofte med, hvor det sker i mange gode biroller. I store tv-produktioner som "Strisser på Samsø", "Rejseholdet", "Forsvar", "Anna Pihl", "Krøniken", "Bryggeren", "1864", "Lærkevej", "Arvingerne" og "Badehotellet" har han blandt andre prydet rollelisterne i tidens løb.

- Jeg har da spekuleret på, om der snart kommer noget større, men på den anden side får jeg også mange spændende biroller at arbejde med. Det er jo alt sammen karakterer, som man skal give et liv. Der hersker mangfoldighed i arbejdsopgaverne, og det er en stor glæde, siger den 61-årige skuespiller, der de seneste 20 år har boet i lejlighed på Christianshavn sammen med sin kone, skuespilleren Hanne Trolle.

Ejendommen er fredet, så der må ikke opføres altan. Til gengæld har parret en pæn stor båd liggende i kanalen nedenfor, og den fungerer som deres sommerterrasse.

LÆS OGSÅ: Badehotellet-stjerne forlader City Singler  

For tiden medvirker skuespilleren i de populære tv-serier "Arvingerne" og "Badehotellet".

- Det bliver ikke bedre for en freelanceskuespiller, for det fine med serier er, at den karakter, der spilles, ofte får lov til at udvikle sig undervejs i forløbet. Det er dejligt udfordrende, mener han.

LÆS OGSÅ: Sarah-Sofie Boussnina forlovet 

Peter Hesse Overgaard begyndte allerede som 19-årig sin karriere i Herning.

- Jeg oplevede, at man som skuespiller kunne træde ind i en ny verden og efterlade sig selv udenfor. Den fantasiverden tiltalte mig meget.

LÆS OGSÅ: Mads Wille: Grev Ditmer er en hipster

Og lige siden har den sympatiske skuespiller stort set ikke været ledig, som de fleste andre skuespillere ellers rammes af i karrieforløbet, fordi der sjældent tilbydes fast arbejde i den branche.

- Jeg har været utrolig heldig og føler mig privilegeret. Så længe jeg kan huske mine tekster, fortsætter jeg. Det er altid inspirerende at være i gang med nye gode opgaver.

LÆS OGSÅ: TV: MasterChef-dommerne - sådan har vi det med McDonald's

Men ikke alt skuespil er lige attraktivt for Peter Hesse Overgaard. Tilbage i 1990 lagde han teaterlivet på hylden.

- Jeg blev træt, fordi hele ens dag gik med at gøre sig klar til at spille om aftenen. Man skal sætte sig op til teater, og jeg syntes, det blev for hårdt at skulle holde det samme store udtryk aften efter aften, erkender Peter Hesse Overgaard, der fandt sin niche i film- og tv-produktioner.

- Det er altså mit gebet, og jeg har det vanvittigt godt med det. Jeg nyder også den frihed, der tilbydes.

Artiklen fortsætter under billedet- Sammenholdet er rigtig godt på "Badehotellet", mener Peter, der her er sammen med "sin anden kone", Cecilie Stenspil, der spiller fru Aurland og jens Jacob Tychsen, som spiller Hr. Weyse. Foto: Klaus Bo Christensen

De fleste afsnit af "Badehotellet" er optaget i Risby-studierne i Albertslund.

- Nu er vi i gang med 3. sæson, og der hersker et rigtig godt sammenhold mellem skuespillerne og resten af produktionen. Man får en anden fortrolighed og lethed ved at spille sammen så lang tid i træk.  Alle kender retningen. Der kommer et overskud ind i det. Det er en stor social fornøjelse, siger Peter Hesse Overgaard, der spiller kontorchefen Hjalmar Aurland i den populære TV2-serie.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok