Arvingerne-stjerne forventer oprør fra sine børn

Carsten Bjørnlund

Arvingerne-stjerne forventer oprør fra sine børn

Skuespilleren Carsten Bjørnlund mener, at et teenageoprør er så vigtigt, at han forventer et fra sine børn.

Det typiske teenageoprør er en periode, som mange forældre frygter. Måske begynder ens søn eller datter at ryge, at feste, at låse sig inde på sit værelse og ikke fortælle, hvad der foregår i deres liv.

LÆS OGSÅ: Nyt job til Rasmus Tantholdt

Mens flere er urolige over deres teenagebørn, tager skuespilleren Carsten Bjørnlund det helt roligt. Det er faktisk først, hvis hans børn ikke laver et teenageoprør, at han ville blive bekymret.

- Det er helt naturligt, at de gør oprør. Det er en del af, at den unge får dannet sig selv som et helt menneske og et stærkt individ, der kan gå ud i verden og lave mirakler, forklarer han.

Lige nu er Carsten Bjørnlund aktuel som karakteren Frederik i successerien Arvingerne på DR1, hvor han er far til den oprørske Hannah. Allerede i første afsnit af tredje sæson har der været tegn på den tydelige generationskløft, der er mellem far og datter.

LÆS OGSÅ: Dansk sangkomet kåres til verdens værst klædte stjerne

Men ligesom oprøret er generationskløften en god ting ifølge Carsten Bjørnlund. Han mener nemlig, at den er et tegn på, at verden forandrer sig og at vi som mennesker er i bevægelse.

- Jeg forventer, at mine børn gør oprør. Måske ender deres oprør med at være, at de ikke gør oprør. Jeg håber bare, at de finder en måde at udtrykke sig selv på, fortæller Bjørnlund, der i november blev far for tredje gang.

- Det er mit job at acceptere dem, så længe de ikke gør skade på sig selv eller andet. Det skal foregå med en respekt for verden og for dem selv, og så længe det gør det, må de udtrykke sig på præcis den måde, de ønsker det.

LÆS OGSÅ: Anni Fønsby afslører: Blev tilbudt 30.000 kroner for nøgenpoker

Selv valgte den Robert-vindende skuespiller at gro sit hår langt, spille rockmusik, ryge alt for mange cigaretter, drikke sig lidt for fuld lidt for ofte og lave hærværk, da han som ung gjorde oprør.

- Det var et forsøg på at finde mig selv og rive mig løs fra den måde, min familie levede på, husker "Arvingerne"-stjernen.

Derfor vil han gerne bruge sin erfaring med sit eget oprør, når hans børn begynder at rive sig løs fra mor og far.

- Jeg tror ikke, man får noget godt ud af at tvinge sit barn til noget. Måske får barnet den uddannelse, man synes er rigtig, men vores primære mål som forældre vil altid at skabe et lykkeligt menneske, slår Carsten Bjørnlund fast.

- Jeg tror man bliver lykkelig af at gøre, hvad man har lyst til.

LÆS OGSÅ: Zangenberg: Folk undrer sig over min slanke krop

Arvingerne III vises hver søndag klokken 20 på DR1.

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder om de kendte og kongelige. 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok