Skandaleåret 2015: Prinsgemalen, popstjernen og penisfyren

En prinsgemal, der blev væk, en kronprins, der kørte over en lukket bro, en diller på sms og en skidefuld politiker på tv. Det er nogle af de brølere og bommerter, kendte danskere har leveret i 2015. Tak for underholdningen, siger vi bare.

Hofnaren
2015 blev året, hvor prins Henrik igen ytrede, at han ville være konge, men samtidig spillede han en uheldig rolle i fejringen af sin hustrus 75-års fødselsdag i april. Eller faktisk spillede han slet ingen rolle, for han udeblev fra festlighederne på selve dagen, fordi han med Dronningens ord var ramt af ”noget, der minder om influenza”. Hvor svækket, prinsgemalen i virkeligheden var, er stadig et mysterium, for han blev kort efter fødselsdagen spottet på en markedsplads i Venedig. Selv har han siden forklaret, at han led af bronkitis. Hvis det passer, giver det god mening, at han holdt sig på afstand af dronning Margrethe, for har man bronkitis, bør man undgå tobaksrøg.

Artiklen fortsætter under billedet  Dennis Knudsen til åbningen på Kontrast Foto: Polfoto

En aften på Kontrast
”Skomager, bliv ved din læst” – eller skulle man sige: ”Frisør, bliv ved dit hår!” Dennis Knudsen forsøgte sig i 2015 som restauratør, men efter blot en måned lukkede han restaurant Kontrast. Det var en vild skandaleaften i august, der førte til lukningen. Dennis Knudsens ven, Mads Dinesen, købte i temmelig beruset tilstand champagne til 6.600 kroner. Champagnedrengen endte med at kaste op og ligge bevidstløs foran Kontrast, hvilket førte til et voldsomt skænderi mellem Dennis Knudsen og medejeren, Karina Hedegaard. Det blev enden på deres samarbejde, og kendisfrisøren lukkede restauranten, inden der skete flere ulykker.

LÆS OGSÅ: Henriks fede ferieliv 

Artiklen fortsætter under billedetFrederik kom i lidt af et stormvehr i 2015. Foto: Polfoto

Stormfuld beslutning
Kan man slippe godt fra at begå den samme lovovertrædelse to gange inden for et døgn? Ja, hvis man er kongelig. I januar skulle kronprins Frederik til sportsfest i Jyske Bank Boxen i Herning, og han tænkte ”ud af boksen”, da han sammen med sin chauffør besluttede at køre over Storebæltsbroen, selvom den var lukket på grund af storm. Da han efter festen skulle hjem igen, var broen stadig lukket af politiet, men på ny trodsede Kronprinsen, chaufføren og to PET-livvagter i en bagvedkørende bil forbuddet og passerede bæltet. Siden blev den ene livvagt sigtet i sagen, men Kronprinsens chauffør slap. Og kronprins Frederik selv er jo immun over for den slags.

Billedet fortsætter under billedetAura og Janus Friis gik fra hinanden i 2015. Foto: Scanpix

Av, av, Aura!
I april fortalte sangerinden Aura Dione HER&NU, at hun skulle skilles fra sin forlovede, Skype-milliardæren Janus Friis. ”Vi er stadig gode venner,” påstod hun, men det venskab varede ikke længe. Janus Friis sagsøgte Aura for et gigantisk pengebeløb. Alene forlovelsesringen kostede 3,1 millioner kroner, som han ville have retur, og det samme gjaldt pengene for en række værdifulde gaver og for en lejlighed i København. Alt i alt et beløb, der rundede 20 millioner kroner. Foreløbig har Auras advokater fået halveret dette beløb, men sagen, der kører i USA, kan stadig blive en bekostelig affære for sangerinden, der i øvrigt har en fortid som skolepraktikant på HER&NU.

LÆS OGSÅ: Ena Spottag skifter København ud med Jylland 

Artiklen fortsætter under billedetSkål. Foto: Polfoto

Masser af gravøl
Socialdemokraten Henrik Sass Larsen (th.) druknede nederlaget så effektivt på valgaftenen i juni, at han havde svært ved at gennemføre interviews. Han forsøgte alligevel, men partifællen Carsten Hansen (tv.) måtte flere gange tage over, og så kunne den afgående Erhvervs- og vækstminister nøjes med at mumle:

- Jeg mener det samme som Carsten Hansen.

Socialdemokraterne gik trods tabet af regeringsmagten frem med halvanden procent, mens Henrik ”Sjus” Larsen gik hjem med adskillige promiller.

Artiklen fortsætter under billedetErna og Jørn Hjorting. Foto: Lars E. Andreasen

Hånet af DR
Jørn Hjorting blev groft misbrugt af DR, da han sammen med fru Erna var inviteret med til tv-stationens 90-års jubilæum i DR’s Koncerthus i april. Han blev ikke hyldet, men hånet, da der i et indslag blev sagt: ”Alle de pæne blev sat til at lave fjernsyn, og alle de andre fortsatte med at lave radio,” samtidig med at man viste et billede af Jørn Hjorting som en af de ”mindre pæne”.

- Ja, det var vel det, man kalder en uforskammethed, sagde Hjorting til HER&NU, men ville dog ikke hidse sig op over episoden, hvorimod Erna Hjorting var rasende på sin mands vegne:

- Hvad havde de forventet? At Jørn skulle klappe af deres vittighed?

Under alle omstændigheder en uværdig behandling af manden, der er en af de mest folkekære værter, DR nogensinde har haft.

LÆS OGSÅ: Lars von Trier tilbage i huset: Køber konen ud 

Artiklen fortsætter under billedetMichael Dyrby måtte forlade TV2. Foto: Scanpix

Diller-gate
Et ”løsgående missil” fik i november Michael Dyrby til at opsige sin stilling som TV2’s nyhedsredaktør.

- Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position.” Sådan skrev Dyrby i en pressemeddelelse, og det viste sig, at han til ære for sin ”affære” havde knipset sig selv med bukserne nede, og at billederne uheldigvis var kommet i omløb blandt journalister – også på Dyrbys egen arbejdsplads.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok