Cindy Crawford fylder 50 år.

Tidsløs skønhed: Cindy Crawford fylder 50

En af 90ernes største modeller runder i dag det halve århundrede.

Det er som om årene er gået næsten umærket hen over Cindy Crawford. Supermodellen, der i 1995 blev anslået til at være verdens bedst betalte model, fylder i dag 50 år.

Lige så smukt genkendelige som dengang med det lille modersmærke ved læben, der blev et af hendes varemærker.

SE OGSÅ: 15 supermodeller fra 1995 - Sådan ser de ud i dag

Hun trådte for alvor ind i modelverdenen som 17-årig, da hun stillede op i en skønhedskonkurrence. Hun blev toer, men fik kontrakt med Elite Model Management i Chicago. I første omgang fortsatte parløb mellem modelkarriere og studier, hvor hun blandt andet gik i gang med at læse til kemiingeniør på Northwestern University.

Mere end et semester blev det dog ikke til, så valgte hun at satse helhjertet på modelkarrieren.

Artiklen fortsætter under billedetCindy Crawford i 1989. 23 år og med modeverden for sine fødder. Foto: Getty Images

En modig beslutning, der dog viste sig helt rigtig, for op gennem 80'erne og 90'erne var hun en af de mest eftertragtede modeller i branchen. Hun var dermed heller ikke til at komme uden om, da Vogue relancerede konceptet supermodeller og satte hende på forsiden af magasinet sammen med Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz og Christy Turlington.

SE DE NYE BILLEDER: Fødsler og alder bider ikke på Heidi Klum

De fem modeller rykkede dermed op i deres egen klasse. Ikke kun økonomisk. De blev endnu mere efterspurgte og kunne eksempelvis alle fem opleves i George Michaels musikvideo til "Freedom! '90".

Foruden modelkarrieren har Cindy Crawford også været tv-vært og skuespiller. Hendes mest berømte rolle var den kvindelige hovedrolle i "Fair Game" i 1995, hvor hun spillede over for William Baldwin.

Artiklen fortsætter under billedetCindy Crawford spillede sammen med William Baldwin i "Fair Game". En film, der af anmelderne blev betegnet som en af årets dårligste. Foto: All Over

Hun blev slagtet af anmelderne, og hun blev nomineret til ikke færre end tre af de lidet eftertragtede Razzie Awards for præstationen. Både i kategorien "Dårligste skuespillerinde", "Dårligste nye navn", og "Dårligste par" (sammen med Baldwin). I alle tre kategorier gik priserne til "Showgirls".

LÆS OGSÅ: 90’ernes største mode-ikoner er tilbage: Her er Balmains nye blikfang

I stedet for at forfølge skuespilkarrieren har hun holdt fast i sine modeljobs og suppleret det med både egne kosmetikprodukter, designermøbler og interiør, foruden en markant indsats i forskellige velgørenhedsprojekter.

Ikke mindst har hun arbejdet for mere fokus på børneleukæmi, som hendes bror døde af i en alder af tre år.

Artiklen fortsætter under billedetCindy Crawford med datteren Kaia Jordan, 14, der allerede er begyndt at snuse til modelbranchen. Foto: All Over

De seneste år er der blevet længere mellem optrædender foran kameraerne, men så kan hun til gengæld glæde sig over, at en ny generation er klar til at tage over. Hendes datter, Kaia Jordan, har således arvet ikke så få af Cindy Crawfords gode gener og er allerede ved at opbygge sin egen modelkarriere.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok