Svensk komiker: Det gik helt galt i Danmark
Johan Glans under en optræden i 2015 i Stockholm.

Svensk komiker: Det gik helt galt i Danmark

Johan Glans er to gange blevet kåret til Sveriges bedste komiker, men i Danmark var han langt fra et hit.

Den svenske komiker Johan Glans har vadet i succes i det meste af Skandinavien igennem mere end et årti. Nu jagter han det ultimative gennembrud i USA.

Glans har to gange vundet prisen som Sveriges bedste mandlige komiker (2003, 2013), men i Danmark er han langt fra et hit.

LÆS OGSÅ: Ricky Gervais stor-roser dansk tv

Det fortalte han, da HER&NU mødte ham i Los Angeles. Ja, faktisk er han populær i alle andre skandinaviske lande end Danmark, påpeger han.

- Jeg har optrådt i hele Skandinavien. Norge er fint, for der er mange svenskere, og i Finland ser de svensk fjernsyn, så det fungerer også. Men Danmark? Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men ingen kender mig i Danmark, siger komikeren.

Glans er ellers fra Skåne, og med et grin fortæller han om en af karrierens mest pinlige oplevelser, der fandt sted i netop Danmark.

- Jeg ved, at danskerne ikke rigtig aner, hvem jeg er, for jeg prøvede at lave et stand-up-show i København på Bremen Teater for omkring fire år siden. Det endte med, at de måtte rykke mig ned i kælderen, fordi der ikke var dukket nok mennesker op, forklarer han med et smil på læben.

Artiklen fortsætter under billedetJohan Glans, som han normalt ser ud. Foto: All Over

LÆS OGSÅ: Linda P forelsket: Faldt for sin medvært

Svenskeren har ellers optrådt på dansk tv i Casper Christensen og Lars Hjortshøjs comedy show "Casper og Lars præsenterer", men tilsyneladende uden held.

Da HER&NU møder Johan Glans, er han midt i optagelserne til den kommende svenske Viaplay-serie "Swedish Dicks", og selv om han har gjort sig både inden for skuespillet og comedy, er han ikke i tvivl om, hvad hjertet banker mest for.

- Jeg elsker at lave comedy, og jeg vil gerne prøve mig af i USA. Jeg har booket mig ind på The Comedy Store, der holder minoritetsaften i Los Angeles i næste uge (denne uge, red). Jeg er skide bange, for det skal foregå på engelsk, men jeg kommer til at gøre det, for jeg skal ikke ned i kælderen igen, griner Johan Glans.

Artiklen fortsætter under videoenJohan Glans er to gange blevet kåret til Sveriges sjoveste komiker. Se ham med engelske undertekster herunder. Video: YouTube

Efter sommeren skal han optræde i Chicago og Alaska, men han forventer dog ikke et hurtigt gennembrud af den grund.

- Det tog mig 10 år at slå igennem i Sverige, så jeg er en tålmodig mand. Et gennembrud i USA vil være en bonus, men jeg har gjort det så længe i Sverige, at folk forventer, jeg er sjov, når jeg går på scenen. Det bliver rart at skifte de vante omgivelser ud med et sted, hvor ingen har forventninger til mig og se, om jeg stadig har det, der skal til, eller om jeg i virkeligheden bare hviler på lauerbærene, siger den 41-årige komiker. 

LÆS OGSÅ: Tv-værter satser alt: Klask os i numsen hvis det går galt

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok