Stjerne om Photoshop: Sådan ser jeg ikke ud

Stjerne om Photoshop: Sådan ser jeg ikke ud

Lena Dunham er kendt for at gå i mod stereotype kvinderoller, og det gælder også, når det kommer til mediernes brug af Photoshop.

Opdateret....

Lena Dunham er en kvinde med ben i næsen, og hun fortæller gerne, hvad hun er utilfreds med. En af hendes helt store mærkesager er, hvordan medierne fremstiller kvinder, og hvordan det påvirker de kvinder, der ser billederne.

LÆS OGSÅ: Josphine Skriver: Se min hotte datter

I hendes egen tv-serie ”Girls” ses Lena Dunham ofte i mere eller mindre flatterende outfit, og hun lægger ikke skjul på, at hun ikke lige har fået barberet sig under armene eller om hun lugter dårligt. I hendes bog ”Ikke den slags pige” er hun også hudløs ærlig omkring pinlige oplevelser og hendes krop.

LÆS OGSÅ: NCIS forlænget med to sæsoner - stjerne klar til at fortsætte

Lena Dunham poserer selv på diverse forsider og bliver derfor også selv udsat for Photoshops magiske pensel, men så sørger hun også for, at det bliver fortalt. Senest var Lena Dunham på forsiden af den spanske avis ”El Pais” tillæg ”Tentaciones” hvor hun mener, de har været lidt for flittige med redigeringen. På sin Instagram skriver hun:

- Min krop har aldrig set sådan ud og kommer heller aldrig til det – bladet har brugt mere end den gennemsnitlige photoshop, skriver skuespillerinden på sin Instagram.

Lena Dunham er ikke den eneste, der retter våbnene mod bladenes brug af Photoshop. Brad Pitt har blandt andre lavet en forside til bladet ”W”, hvor han insisterede på en uredigeret close-up, for at vise hvordan han virkelig ser ud.

LÆS OGSÅ: Greys hvide verden-stjerne i ny serie

 

 

.... Siden artiklen er blevet skrevet har Lena Dunham sagt undskyld for sin anklager.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok