”Monsters inc.”-skaberen er død

”Monsters inc.”-skaberen er død

I en alder af 49 år er forfatteren bag ”Monsters inc.” død af en kræftsvulst i hjernen.

Manuskriptforfatteren Daniel Gerson døde den 6. februar efter en kamp mod kræft i hjernen, han døde i sit hjem kun 49 år gammel. Han efterlader sig sin kone igennem 20 år, sine to børn og sine forældre. Daniel Gerson har ønsket, at donationer i hans minde går til Dr. Linda Liau på University of California hjernesvulstcenter i Los Angeles.

SE TRAILEREN: Nu kommer efterfølgeren til Find Nemo

Det store gennembrud for Daniel Gerson kom, da han blev fastansat som forfatter på NBC-serien ”Something so Right”. Efter serien flyttede han fokus fra serier til film, hvor hans første byline var som medforfatter til ”Monsters inc.” Efterfølgende har han blandt andet skrevet efterfølgeren ”Monster University” og ”Lille Kylling”.

LÆS OGSÅ: Stalkede Disney-stjerne i seks år: Nu er de kærester

Hans sidste bedrift inden kræften vandt var en stor en af slagsen. Det var Disney filmen ”Big Hero 6”, som vandt en oscar for bedste animationsfilm i 2015.

Planen var, at han skulle have været med til at skrive ”Biler 3”, der har premiere i 2017.

Daniel Gerson har haft teater og skuespil som en del af hele sit liv. I sin barndom stepdansede han og deltog i musicals på sit gymnasie, og senere i produktioner på Cornell University. Efter universitet besluttede Daniel Gerson, at han skulle være ordsmed bag kameraerne.

LÆS OGSÅ: DR giver Rip, Rap og Rup comeback: Her er de danske stemmer

Skuespillet var dog ikke lagt fuldstændig på hylden for Daniel Gerson. I ”Big Hero 6” ligger han stemme til en karakter, og i ”Monsters inc.” er han stemmen bag Needleman og Smitty (det gule og det grønne monster der beundrer Sullivan), hør det i videoen herunder:

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok