Filmstjerne uden forretningssans: Konen bestemmer

Christian Bale spiller en genial Wall Street-­finansmand i "The Big Short". Men i virkeligheden er hustruen hans bedste investering.

Christian Bale spiller den særdeles kvikke pengemand Michael Burry, der forudså det finansielle crash i 2008, før mange andre gjorde det. Men privat er den 41-årige skuespiller ikke god til den slags.

- Den bedste investering var at gifte mig med min kone, siger Christian Bale om sit private forhold til at handle på børsen.

Artiklen fortsætter under billedetChristian Bale har i snart 16 år været gift med Sibi Blazic. Hun holder styr på finanserne. Foto: Polfoto

- Jeg kan godt sige dig, at jeg ville være fuldkommen flad uden hende.

LÆS OGSÅ: TV: Hollywood-stjerner går til ekstremer for rollerne

Selvom Christian Bale ­giver udtryk for at vide en masse om den finansielle verden i filmen "The Big Short", gør han det altså ikke i virkeligheden.

- Jeg har ingen forretningssans overhovedet - men det har min kone, siger Christian Bale, der har været gift med makeupartisten Sibi Blazic siden 2000.

- Derfor er den bedste ­investering, jeg nogen sinde har foretaget mig, helt sikkert at gifte mig med hende. Og så selvfølgelig den Dirt Bike, jeg har købt. Det var en god investering rent fornøjelsesmæssigt.

LÆS OGSÅ: Ryan Reynolds til HER&NU: Derfor er det min drøm at spille Deadpool

Artiklen fortsætter under billedetSammen med Sibi ­Blazic er Christian Bale blevet far to gange. Her ses forældrene med datteren Emmeline. Foto: Polfoto

Christian Bale er født i Wales og gik ud af skolen allerede som 16-årig. Allerede dengang vidste han, at han ville være skuespiller.

- Jeg hørte slet ikke efter i skolen, når jeg var der. Så jeg er ikke den rette til at give gode råd om økonomi. Men filmen er god, fordi man godt kan forstå essensen og konsekvenserne for almindelige mennesker af det, der skete.

LÆS OGSÅ: Interview med Mark Wahlberg: Fængselsdom ændrede mit liv

Christian Bale indrømmer også blankt, at "The Big Short" ikke lærte ham synderligt meget om den finansielle verden. Det gik ind ad det ene øre og ud ad det andet.

- Så du får absolut intet ud af at spørge mig om mit eget liv, og hvordan jeg investerer mine penge, siger han med et bredt smil. Til gengæld er han en dygtig skuespiller og er nomineret til en Oscar for sin rolle som finansmanden. 

Det er ikke første gang, Christian Bale befinder sig på Wall Street. I 2000 spillede han den psykopatiske yuppie Patrick Bateman i "American Psycho".

- Dengang mødte jeg en hel masse Wall Street-fyre, som forgudede Patrick Bateman, og de var alle sammen det modsatte af Michael.

Michael Burry, der ikke er en fiktiv karakter som Patrick Bateman, var blandt andet ikke jakkesættypen som mange finansmænd.

Artiklen fortsætter under billedet- Hvis alle finansmænd var som Michael, ville Wall Street være noget mere fair, siger Christian Bale om den virkelige Michael Burry, som han spiller i "The Big Short".  Foto: Polfoto

- Han sendte en masse iturevne guitar-T-shirts og nogle sandaler, siger Christian Bale om manden, han portrætterer i filmen.

LÆS OGSÅ: Star Wars-stjerne: Her er min danske kæreste

- Han ville have, at jeg skulle have det på i filmen - og ikke gå i sokker, for det kan han ikke fordrage.

Artiklen fortsætter under billedet Christian Bales ­første Batman-film, "Batman Begins", blev en succes i 2005, og den mere dystre og psykologiske tilgang viste sig at være et hit blandt Batman-fans. Foto: All Over

Michael Burry forsøgte at advare om det finansielle crash, men ingen hørte efter. Derfor lavede han nogle investeringer, som ville gøre både ham og hans klienter rige. Det var der andre, der gjorde.

- De råbte op, men der var ingen, der hørte efter, og det gode ved denne film er, at den viser, at disse fyre ikke var helte, for de tjente kassen på den amerikanske økonomiske krise.

LÆS OGSÅ: Hugh Jackman kræftopereret igen

Han pointerer dog, at ­Michael Burry har gode ­intentioner. 

- Der er mange megarige mennesker, der ikke kan relatere til resten af menneske-heden. Men sådan er han på ­ingen måde. Han suger alt til sig og føler alt meget intenst

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok