banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
De første udgaver af Harry Potter er blevet rigtigt mange penge værd.

Dine Harry Potter-bøger kan være tusindvis af kroner værd

Det er ikke engang tyve år siden, at den første Harry Potter-bog blev udgivet, men nogle af bøgerne bliver allerede nu solgt for over 300.000 kroner

Er du en af dem, der kastede kærligheden på Harry Potter i de engelske originaludgivelser og var med fra starten, så kan du potentielt have en formue stående hjemme i bogreolen.

Førsteudgivelserne bliver således solgt for magiske priser, der nærmer sig en halv million kroner.

Harry Potters irriterende fætter Dudley er ikke til at kende18. februar 2016, kl. 10:40Harry Potters irriterende fætter Dudley er ikke til at kende

Onlinebogmarkedet AbeBooks, der har specialiseret sig i specialudgivelser og eftertragtede bogudgivelser, har oplevet hastigt voksende efterspørgsel, og her kan de mest efterspurgte udgivelser lige nu indkassere over 50.000 dollar - omkring 340.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Ny Harry Potter-bog til sommer - her er hvad der venter

Skal man op i de priser, så kræver det dog at der rent faktisk er tale om en sjælden udgave af Harry Potter-bøgerne. 

Hvad man skal kigge efter, hvis man vil tjekke om man har en værdifuld Harry Potter-bog stående kan ses og læses HER.

Blandt dem finder man førsteudgaver, der er krediteret Joanne Rowling. Der skulle have stået det mere kønsneutrale J.K.Rowling efter en sidste øjebliks beslutning fra forlaget, der frygtede at de unge mandlige læsere vil blive skræmt væk af et kvindeligt forfatternavn. Skiftet skete dog først efter at halvdelen af oplaget var kommet gennem trykken.

Bøger med det mere velkendte forfatternavn kan dog også være penge værd, hvis det er førsteudgaver - og i særdeleshed, hvis de er signerede.

LÆS OGSÅ: Harry Potter-stjerne: Jeg er SÅ træt af mine nøgenbilleder

At de første bøger kan sælges for så store summer understreger bogseriens fortsatte popularitet, men viser også, hvor vild en rejse J.K.Rowling har været på med sit forfatterskab.

Otte forlag afviste hende og den første Harry Potter-bog, før Bloomsbury slog til og betalte J.K.Rowling små 25000 kroner for retten til at udgive det første bind.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok