banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Cates børn blev drillet: Din mor er lesbisk

Cate Blanchett er aktuel som Carol i den Oscar-nominerede film om et kærlighedsforhold mellem to kvinder. Det har ført til rygter om, at den 46-årige skuespillerinde selv er lesbisk.

Cate Blanchett spiller den lesbiske kvinde Carol i filmen "Carol". Men det betyder ikke, at hun er erfaren i lesbisk kærlighed.

- Der var ingen, der spurgte mig, hvor mange år jeg gik på journalisthøjskolen, da jeg spillede Mary Mapes, siger Cate Blanchett om sin rolle i filmen "Truth", hvor hun spiller en reporter.

LÆS OGSÅ: Jo, Hollywood-stjernerne har også været teenagere

Artiklen fortsætter under billedet- Han elskede mit hjemland, siger australske Cate Blanchett om Robert Redford, som hun spiller overfor i filmen "Truth". De optog filmen i Australien. Foto: Polfoto

- Men da jeg skulle spille en kvinde, der forelsker sig i et menneske af samme køn, forventes det, at jeg svarer på, hvor mange kvinder jeg har haft sex med.

Cate Blanchett plejer ikke at blive spurgt om sin seksualitet under interviews. Hun har været gift med sin mand, Andrew Upton, siden 1997, og de har fire børn sammen.

- Som heteroseksuel kvinde bliver jeg ikke hele tiden spurgt om min seksualitet som det første, siger Cate Blanchett, der var nomineret til en Oscar for sin rolle i "Carol".

Artiklen fortsætter under billedetRooney Mara spiller Cate Blanchetts ­karakters ­elskerinde, Therese, i ­"Carol". Foto: Polfoto

- Men i min branche forventer man, at mennesker, der har forhold til en af samme køn, skal identificeres med dette i det offentlige forum.

LÆS OGSÅ: Uhyggelige billeder af Harry Potter-stjerne er dukket op 

Cate Blanchett havde ikke problemer med at spille homoseksuel over for den yngre Rooney Mara, der har rollen som Therese. De mødes, da Therese betjener Carol i det stormagasin, hun arbejder for. Og de forelsker sig.

Artiklen fortsætter under billedetCate Blanchett har været gift med Andrew Upton siden 1997.  Foto: Polfoto

- Jeg synes virkelig godt om elskovsscenen i "Carol", fordi det handler om den symbiotiske forbindelse, som man får med et andet menneske, hvor man ikke ved, hvem der fører an, og hvem der følger med. Kærlighed er både selvisk og selvløst. 

LÆS OGSÅ: Britisk superstjerne dukkede op på Frederiksborg Slot 

"Carol" er baseret på romanen "The Prize of Salt" af ­Patricia Highsmith. Hun skrev den i 1952, hvor det langtfra var acceptabelt - og ligefrem ulovligt - at være homoseksuel i USA.

- Det var en meget revolutionær roman dengang, siger Cate Blanchett om romanen, der var inspireret af forfatterens egne oplevelser. 

- Det virker måske meget normalt for os i vores verden - i hvert fald i den vestlige verden - at en kærlighedshistorie mellem to mennesker af ­samme køn ender relativt godt. Men det var den første ­roman, hvor det ikke endte med selvmord eller en form for seksuel omvendelse.

Artiklen fortsætter under billedetCate Blanchett mødte op i denne fjerdragt af en Armani Prive-kjole. Foto: Polfoto

Carol og Therese forelsker sig i hinanden, og Carol, der er gift og har barn, har en ­affære med hende. Der ­op-står en stor passion mellem de to kvinder.

- Det er næsten ligesom at opfinde hjulet, siger Cate Blanchett om fornemmelsen af at blive forelsket i et andet menneske.

LÆS OGSÅ: Damian Lewis om stjernestatus: - Jeg holdt det hemmeligt for mine børn 

- Man opdager, hvad det vil sige at være elsket, hvilket vil sige ikke at have kontrol over og miste sin selvforståelse. Der er faktisk lige så ­meget frygt forbundet med det som spænding. Carol er ældre end Therese og har allerede haft en affære med Abby (Sarah Paulson), så hun forstår bedre, hvad der sker mellem de to kvinder.

Artiklen fortsætter under billedetWoody Allen-filmen "Blue Jasmine" sikrede Cate Blanchett en Oscar. Foto: Polfoto

- Der findes mange forskellige former for kærlighed, siger Cate Blanchett, der om et år har været gift i 20 år.

- Jo længere ens forhold er, jo mere erfaren er man i de forskellige typer af ­kærlighed.

LÆS OGSÅ: Hollywood-skønhed skamroser danske Connie Nielsen

Sidste år besluttede Cate Blanchett og Andrew Upton sig for at adoptere en lille pige, Edith. De havde i forvejen tre drenge på henholdsvis 15, 12 og 7.

Artiklen fortsætter under billedet- Vi talte om det meget tidligt, siger Cate Blanchett om at adoptere en pige sidste år. - Det var ikke en beslutning, vi tog fra den ene dag til den anden. Foto: All Over

- Vi talte om det meget tidligt i vores forhold, siger 46-årige Cate Blanchett om denne beslutning.

LÆS OGSÅ: Pas på, Rob Lowe: Der er en ny hjerteknuser i familien 

- Vi talte om overbefolkning og om de forskellige forhold, børn vokser op under.Cate Blanchetts tre drenge går i drengeskole. Det kan godt være svært at have en mor, som er kendt. Især når der går rygter om hende, som ikke passer.

- De blev drillet, fordi deres mor var lesbisk, siger Cate Blanchett om de usande rygter i kølvandet på rollen i "Carol".

Artiklen fortsætter under billedet- Efter vi har fået Twitter, tænker vi os ikke om. Vi tweeter om vores fucking ­penisser, siger Cate om, hvordan de sociale medier har forandret måden, vi kommunikerer på. Foto: Polfoto

- Resultatet var, at vi havde ret modne diskussioner derhjemme, om hvordan information bliver delt på de sociale medier.

Cate Blanchett er ikke bange for, at hendes børn tror på de rygter, der hurtigt kan blive spredt på sociale medier.

- De kan jo se forskellen, mellem hvad der sker i virkeligheden, og hvordan det bliver præsenteret. Så de ­lærer forhåbentlig en masse af det.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok