banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

10 ting du ikke vidste om Badehotellet

Helle Bill Madsen
Mike Kollöffel/TV 2

1. Stærke Benedikte kom igen
Grev Ditmars mor, enkegrevinde Anne-Grethe, spilles af Benedikte Hansen, og hun var ikke tiltænkt en gennemgående figur i "Badehotellet".

Men Benedikte spillede hende til så stærk en karakter, at forfatterne straks skrev hende ind i serien igen.

Helle Bill Madsen
Mike Kollöffel/TV 2

10. Med på et afbud
Oprindeligt var det ikke planlagt, at fru Fjeldsø (Birthe Neuman) skulle have en spirituel søster. Men da Martin Buch (som spillede fru Fjeldsøs søn) måtte stoppe, fordi han skulle spille med i serien "Bankerot", opfandt forfatterne Fru Fjeldsøs søster Lydia Vetterstrøm, som spilles af Sonja Oppenhagen.

Producer Michael Frandsen kan dog afsløre, at de har store forhåbninger om at få Martin Buch med igen.

Helle Bill Madsen
Mike Kollöffel/TV 2 og Michael Stub

2. Fire babyer

Fru Auerlands (Cecilie Stenspil) kærlighedsaffære med hr. Weise resulterer i et barn, som bliver spillet af ikke mindre end fire forskellige babyer. Alle fire babyer blev fundet via "Badehotellets" Facebook-gruppe. Der er fire babyer, så hvis en græder, kan nogle af de andre være standby.

Helle Bill Madsen
Mike Kollöffel/TV 2

3. Kontor i Den Gamle By
Fies første kæreste, Morten, (spilles af Morten Hemmingsen), som er blevet en rig skibsre-der, har et flot kontor. Kontoret findes i virkeligheden i Den Gamle By i Aarhus, hvor scenerne er optaget.

Fra Mortens kontor kan man se ned mod havnen, hvor Skovs Sæbehus ligger.

Helle Bill Madsen
Mike Kollöffel/TV 2

4. Vidste, hvordan Weise skulle være
Jens Jacob Tychsen havde en klar fornemmelse af, hvordan Edward Weise skulle spilles. Så da han skulle til casting, kørte han ud og hentede et kostume og en lille moustache.

- Jeg vidste, at hvis jeg ikke kunne få lov at spille ham ligesådan der, ville jeg slet ikke have rollen.

Helle Bill Madsen
Michael Stub

5. Køkkenhave på Djursland
Mens alle optagelserne i køkkenet på "Badehotellet" foregår i studierne i Albertslund, ligger Fies køkkenhave noget længere væk.

Det er en dame i Thirstrup på Djursland, som har den perfekte køkkenhave, så hele produktionen fløj over til Djursland, for at Fie kunne gå i haven og plukke urter og høste grønsager.

Helle Bill Madsen
Michael Stub

6. Laver mad hele weekenden
Det er chefrekvisitør Tine Hieronymus, der laver al maden, som bruges under optagelserne. Sammen med en assistent laver hun mad hele lørdagen og hele søndagen, så det hele er klar til optagelserne mandag morgen.

Helle Bill Madsen
Michael Stub

7. Ingen sko på
Under optagelserne af 3. sæson af "Badehotellet" stod den på først på morgentræning med partneren Thomas Evers Poulsen i "Vild med dans", og bagefter kørte Ena Spottag direkte ud til studierne i Albertslund for at trække i kokkepigen Marthas tøj.

- Jeg måtte op at stå på en kasse under nogle af indspilningerne, for mine fødder var så hævede, at jeg ikke kunne have sko på. Jeg stod i bare tæer, når jeg ikke skulle filmes i hel figur, og det blev faktisk ret koldt til sidst, jo længere vi kom hen i november, fortæller Ena Spottag.

Helle Bill Madsen
Polfoto

8. Research på Gammel Estrup
Forud for optagelserne af "Badehotellet" var hele produktionen og skuespillerne, som skal optræde i køkkenet, på Herregårdsmuseet Gammel Estrup for at lære at lave mad som i 1930'erne og for at begå sig i et køkken på den tid.

Helle Bill Madsen
Mike Kollöffel/TV 2

9. Mosegrise åd græsset
Produktionen havde store problemer med klitterne rundt om hotellet ved studiet i Albertslund. Mosegrise havde ædt rødderne på græsset, så det blev aldrig grønt, og der måtte derfor plantes kunstigt græs.

Helle Bill Madsen
Mike Kollöffel/TV 2

TV-serien om Badehotellet og dets sjove personager er blevet en gigantisk seersucces. Hver mandag samles unge som gamle for at følge med i begivenhederne. På de næste sider kan du læse ti sjove facts, som du sikkert ikke vidste om den kære serie

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok